Home / Mantelzorger

WERKGEVERS/INTERIM /ZORGVRAGER

Hulp bij mantelzorg

Mantelzorger zijn betekent dat u gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden aaneengesloten een hulpbehoevende in uw directe sociale omgeving helpt. Bijvoorbeeld uw ouder, kind of partner die voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is.
Hulp voor de mantelzorger

De mantelzorgmakelaar helpt u verder

Mogelijk ervaart u als mantelzorger best wel wat druk. Dat is ook niet raar. Zorgen voor een ander kost niet alleen tijd, het is ook heel intensief. Zeker als daar ook nog allerlei praktische regeltaken bij komen kijken. Denk aan het zoeken van goede dagbesteding voor iemand met dementie, het regelen van een traplift voor iemand met een spierziekte, een aanvraag doen bij de gemeente voor een persoonsgebonden budget (PGB) of een geschikte ergotherapeut vinden voor iemand met Parkinson. Om ervoor te zorgen dat u niet oeverloos aan het zoeken bent in het woud van zorg en welzijn, kan ik allerlei regeltaken op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen van u overnemen.

Regeltaken die ik van u kan overnemen, zijn:

  • Invullen van aanvraagformulieren, voor bijvoorbeeld een PGB
  • Contacten onderhouden met instanties, zoals de gemeente
  • Brieven en bezwaarschriften schrijven
  • Inzage geven in ondoorzichtige procedures
  • Cliëntondersteuning bij het "keukentafel-gesprek"
  • Ondersteuning bij gesprekken met uw werkgever als het gaat om combineren van werk en mantelzorg

De aanpak

Allereerst is het belangrijk dat u op tijd anticipeert op de zorgsituatie van de zorgbehoevende. Soms kan het wel 6 weken duren voordat een aanvraag bij de gemeente in behandeling genomen wordt. Dat kan vervelend zijn als de nood heel hoog is. Wees dus op tijd en check in een vroeg stadium van een zorgsituatie al wat er op u of de zorgbehoevende af kan komen. Zodra u contact met mij opneemt, maak ik samen met u een analyse van de situatie. Vaak kom ik langs voor een huisbezoek om te kijken wat de situatie is en wat er nodig is. Samen stemmen we vervolgens af wat uw behoefte in ondersteuning is.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering of PGB

Wist u dat er vanuit de zorgverzekering of het persoonsgebonden budget meestal een vergoeding is voor mantelzorgmakelaars? Wel zo prettig. Lees meer over vergoedingen >

Maak vrijblijvend kennis met Miranda

Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking op het nummer: 06 - 14 63 85 87. Tijdens dit gesprek bespreken we in het kort de zorgsituatie en de vragen die u heeft.

Mevrouw J. uit Heerhugowaard:
“Nogmaals van harte bedankt voor al je moeite! Ik heb je al aanbevolen aan twee mensen die ook hulp nodig hebben met respectievelijk hun partner en moeder.”