Hulp bij organiseren van de zorg

Als u een chronische aandoening heeft en u bent 24 uur per dag afhankelijk van zorg of toezicht in de nabijheid, dan is het een pittige klus om de zorg goed voor uzelf te regelen. Meestal is het zo dat er een zorgprofessional of mantelzorger is betrokken, die een aantal zaken voor u regelt. Maar niet iedereen kan terugvallen op een netwerk of mantelzorger en soms wilt u liever in contact komen met een persoon die onafhankelijk is. Weet dat ik, als onafhankelijke cliëntondersteuner voor de Wet Langdurige Zorg, u kan helpen met het organiseren van uw zorg!

De onafhankelijke clieËntondersteuner helpt u verder

Afhankelijk zijn van zorg, kan u erg beperken in uw doen en laten. Belangrijk is dan dat de zorg zo georganiseerd is, dat u uw leven zoveel als mogelijk op uw wijze kunt leven. Het regelen van de best passende zorg kost niet alleen tijd, het is ook heel intensief. Zeker als daar ook nog allerlei praktische regeltaken bij komen kijken. Denk aan het zoeken van goede invulling van uw dag, het regelen van een traplift of andere hulpmiddelen, een aanvraag doen bij het zorgkantoor voor een persoonsgebonden budget (PGB) of het vinden van geschikte behandeling voor uw aandoening. Om ervoor te zorgen dat u niet al uw tijd kwijt bent aan het regelen van uw zorg, kan ik allerlei regeltaken op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen van u overnemen.

Taken waarmee ik u kan helpen, zijn:

  • Informeren over en begeleiding bij het aanvraagtraject PGB-WLZ
  • Contacten onderhouden met instanties, zoals uw zorgkantoor
  • Hulp bij aanvragen van (her)indicaties WLZ
  • Cliëntondersteuning bij bemiddeling met uw zorgverlener, als de zorg niet geheel naar wens verloopt
  • Ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan
  • Ondersteuning bij het kiezen van een passende WLZ-zorgaanbieder en passende WLZ-zorg

De aanpak

Als er sprake is van 24 uurs zorg of toezicht in de nabijheid en u heeft hiervoor een WLZ-indicatie gekregen, neemt u dan contact met mij op. Samen met u maak ik een analyse van de situatie. Vaak kom ik langs voor een huisbezoek om te kijken wat de situatie is en wat er nodig is. Samen stemmen we vervolgens af wat uw behoefte in ondersteuning is.

Vergoeding vanuit Wet Langdurige Zorg

Heeft u een WLZ-indicatie? Weet dan dat u vanuit de WLZ recht heeft op gratis cliëntondersteuning. Woont u in de regio Noord-Holland Noord/West-Friesland of regio Kennemerland en Zaanstreek-Waterland dan kunt u gebruik maken van mijn dienstverlening. Ik heb via Centrum Oco (www.centrumoco.nl) een contract met het VGZ-zorgkantoor en Zilveren Kruis Zorgkantoor, waardoor mijn dienstverlening bij een WLZ-indicatie voor u gratis is!

Maak vrijblijvend kennis met Miranda

Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking op het nummer: 06 - 14 63 85 87. Tijdens dit gesprek bespreken we in het kort de zorgsituatie en de vragen die u heeft.