Werkgevers

Steeds meer werknemers verlenen mantelzorg. Inmiddels zijn dat er al 1 op de 6. Zij zorgen bijvoorbeeld voor een ziek of hulpbehoevend familielid. Als u deze mantelzorgers ondersteunt, blijven zij gemotiveerd en verkleint u de kans op uitval. Daar kan ik u bij helpen!
Mantelzorg met mogelijkheden voor werkgever en werknemer

Voorkom uitval onder mantelzorgende werknemers

De combinatie werken en zorgen levert voor veel mantelzorgers een enorm grote druk op hun werk-privé balans. Overspanning of een burn-out ligt dan al snel op de loer. Dat wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wanneer u hen als werkgever ondersteunt bij de mantelzorg, zullen zij minder snel uitvallen door overbelasting. En zal de continuïteit van uw bedrijf niet in het gedrang raken. Mijn uitgangspunt is dat uw werknemer de regie over zijn leven behoudt en u de regie over uw bedrijf!

Wat kan ik voor werkgevers betekenen?

Om uitval van uw werknemers te voorkomen, kunt u ter ondersteuning de mantelzorgmakelaar inzetten. Wat kan ik doen?

  • Ik adviseer u en uw werknemer hoe jullie het beste met deze situatie om kunnen gaan, zodat uw werknemer op een aangename manier kan blijven werken én zorgen.
  • Ik kan uw werknemer ontzorgen door regeltaken en uitzoekwerk uit handen te nemen. Dit doe ik door met uw werknemer af te stemmen waar de knelpunten liggen.
  • Ik denk graag met u mee om uw personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk te maken. Waardoor u goed voorbereid bent op de toekomst waarin steeds meer mantelzorg nodig zal zijn.

Het resultaat

Mantelzorg is heel actueel en zal op enig moment bij heel veel werknemers aan de orde komen. Om die reden is het belangrijk aandacht te hebben voor mantelzorg. Het is een onderwerp waar juist over gesproken moet worden. Alleen erover praten kan al opluchten en een opening geven. En de werknemer voelt zich meer begrepen en serieus genomen. Bovendien beperkt u hiermee het ziekteverzuim en bespaart u dus ook kosten. U kunt rekenen op loyale en meer betrokken werknemers en bent goed voorbereid op de toekomst.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over het inzetten van het mantelzorgspreekuur of over het mantelzorgvriendelijk maken van uw personeelsbeleid, neem dan contact met mij op. Ik ga graag met u hierover in gesprek.

Meneer K uit Langedijk:
“Door jouw inzet kan ik weer ademen en heb ik weer ruimte om dingen voor mezelf te doen. Miranda dankjewel, je bent een topvrouw!”