Home / Tarieven

Vergoeding mantelzorgmakelaar


Vergoeding via de zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig de inzet van een mantelzorgmakelaar vanuit de aanvullende verzekering van de mantelzorger of de zorgvrager (de hulpbehoevende). Wel zo prettig! Kijk dit van tevoren goed na in uw polis. Zoekt u bijvoorbeeld op internet op ‘Mantelzorgmakelaar Univé’ of ‘Mantelzorgmakelaar Zilveren Kruis’ dan vindt u al snel de juiste informatie. Het is sowieso handig om van tevoren bij uw zorgverzekeraar te checken of u de mantelzorgmakelaar mag inschakelen. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt verrassingen achteraf.
Kijk hier voor een overzicht van alle vergoedingen mantelzorgmakelaar 2023.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Is er een Persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) beschikbaar, dan kunt u de verrichte werkzaamheden van de mantelzorgmakelaar betalen uit het vrij besteedbare bedrag. Het hangt per gemeente af of er een vrij besteedbaar bedrag in het PGB-WMO voor mantelzorgondersteuning is opgenomen.

Voor werkgevers

Heeft uw bedrijf interesse in een mantelzorgspreekuur voor werknemers of advies over het opzetten van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid? Op basis van uw wensen, ontvangt u een offerte op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op!

Geen recht op vergoeding?

Als u de kosten niet vergoed krijgt via uw zorgverzekeraar, PGB, gemeente of werkgever, dan geldt een uurtarief van 89,54 euro inclusief BTW. Uiteraard spreken we vooraf met elkaar af hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag gaan nemen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Nieuwsgierig of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor inzet van de mantelzorgmakelaar? Neemt u dan contact met mij op.